Zonder bijen geen mensen meer

Tijdens mijn dagelijkse rondje langs alle kranten kwam ik het volgende artikel tegen. Het blijkt dus dat onze onafscheidelijke GSM toestellen ervoor zorgen dat de bijen er vandoor gaan. Misschien ergens anders heen, misschien gedesorienteerd om daarna een wisse dood tegemoed te gaan.

Op zich niet zo bijzonder zou je zeggen, ware het niet dat Albert Einstein berekend heeft dat zonder bijen de mens nog maar vier jaar te leven heeft. Bijen zijn noodzakelijk om het gewas te bestuiven en zijn zo een onafscheidelijk deel van de kringloop. Als deze dus verbroken wordt sterven wij allen uiteindelijk een hongerdood.

Zou de natuur hier wat voor verzinnen (Darwin) of heeft God inderdaad een zwart gevoel voor humor? Persoonlijk kan ik er de humor wel van inzien. Wij mensen houden ons alleen bezig met grote dingen (water, klimaatveranderingen, economie, etc) en dan worden we geveild door het ontbreken van bijen. We kunnen er niet eens de strijd mee aan, ze mogen juist niet dood! Niet leuk, wel humor.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “Zonder bijen geen mensen meer”

Reacties zijn gesloten.