Tabee Arrow Jazz FM

arrow-logo-jazz-fm-kleinerVorig jaar had een stukje geschreven om mijn frustratie te uiten dat het steeds minder wordt met de Nederlandse Radio. De zender CAZ! was al uit de lucht gehaald en toen ging Jeroen van Inkel ook nog eens van de ochtend af.

Na verschillende omzwervingen was ik beland bij Arrow Jazz FM. De welkome afwisseling op alle radiozenders die steeds meer op elkaar lijken. Mooie muziek en geen DJ’s die om alleen om zichzelf lachen. Helaas is het deze week voorbij. De frequentie gaat uit de lucht en de kapers hebben zich reeds gemeld. Wat ik alleen niet begrijp, natuurlijk heb ik geprobeerd naar Arrow Rock te luisteren maar MEN, je kan toch niet eeuwig in de jaren 80 blijven hangen? Ik bedoel, hoe kom je dan de mooie muziek van vandaag tegen? Dat moet je dan wel een mogelijkheid geven. Maar ach, wie ben ik. Het is zoals zo vaak: ‘democratie is de dictatuur der meerderheid’ en dat gaat weer eens helemaal op. Laten we vooral meer van hetzelfde maken en niet openstaan voor andere dingen.

Gelukkig heb ik thuis een geweldige Squeezebox staan (bedankt Peter!) waarmee ik alle internet radiozenders van de wereld tevoorschijn kan toveren. Hopelijk blijft Arrow Jazz gewoon op het internet actief, dan geniet ik zo wel verder. In de auto podcast ik de rest wel.

Hoe is het eigenlijk gekomen dat de commercie ons zoveel schoonheid ontnomen heeft? Zijn we nu met zijn allen echt zo simpel geworden dat we alleen nog maar naar de meerderheid van stemmen luisteren? Mooi is toch gewoon mooi, waarom moet dat altijd met een excelsheet bewezen worden? Het zal wel weer aan mij liggen, misschien moet ik mij niet meer zo verbazen over de dingen.

Met Jazz op de radio is ‘geen droog brood’ mee te verdienen volgens de mannen die erover mogen beslissen. Helaas joh, dit betekend dus tegenwoordig je ondergang. Arrow Jazz FM, we hebben genoten bedankt en tot ziens!

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one